tiistai 2. huhtikuuta 2013

KSA8 Sisustussuunnitelma

Tehtävä:

Suunnittele kahden aikuisen työhuone seuraavaan tilaan:Klikkaa kuvia isommiksi

Työhuoneen käyttäjät harrastavat lennokkien- ja elektroniikanrakentelua sekä ompelua. Tarvittaessa käyttäjät tuovat tilaan henkilökohtaisen kannettavan tietokoneensa, koska talossa on kattava wlan-sisäverkko erillisiä verkkojohtojen vetämisiä ei tarvita. Tilassa on kiintorakenteena Nantes kaappi ja kaapin sisälle on asennettu keskuspölynimurin koneisto.


Katto on paneloitu ja maalattu kuultomaalilla Tuomenkukka. Portaan viereinen seinä on maalattu oljenkeltaisella sävyllä Himmeli ja muut seinät on maalattu valkoisen sävyllä Kalkki. Porrassyöksyn kaide on tummaksi petsattua puuta ja lattia vaahteralaminaattia.

Portaan puoleisessa seinässä on ovi viereiseen huoneeseen ja lasitiilillä verhoiltu valoaukko. Luonnonvalo tilaan tulee ainoastaan tämän viereisen huoneen ja lasitiiliaukon kautta. Yleisvalon tilaan tekee kolme Casino Trio loisteputkivalaisinta. Nämä valaisevat suoraan alaspäin ja epäsuorasti katon kautta. Koska kyseessä on työhuone, valoa ei voi olla tilassa liikaa. Toisaalta jos asiaa ajatellaan värintoiston kannalta, niin silloin valaisimen valovirta lm/W pienenee värintoistokyvyn parantumisen myötä ja kolmiputkiset kattovalaisimet silloin ajavat asiansa. Portaikkoon tarpeellisen valaistuksen tekee AVR 320 tunnistinvalaisin, joka syttyy kun portaisiin astuu ja se on varustettu teräksisellä häikäisysuojalla. Yleisistuimiksi valitsin kaksi punaista pinottavaa Jules tuolia.


Lennokkirakentamisen työpisteeksi on valittu valkoinen Fredrik työpiste, koska työtason korkeuden saa helposti säädettyä sopivaksi ja pöydän yläpuolella on hyllyjä tavaran säilytykseen. Pientarvikkeille on pöydän vieressä Alex laatikosto. Työpöydälle saa sopivan työvalaistuksen Enston AVR17 loisteputkivalaisimella, missä on kaksi pistorasiaa ja valon käyttökytkin. Valaisin on kiinnitetty alimman hyllyn alapintaan. Keskuspölynimurin läheisyys tuo mahdollisuudeen käyttää hionta-, liimaus- ja maalaustöihin Ourexin pyörreimukaappia, joka on asetettu valkoisen Malm-lipaston päälle.Työtuolina on Volmar työtuoli verhoiltuna mustalla nahalla.Ompelupöydäksi valitsin L-kirjaimen mallisen Galant työpöydän T-jaloilla. Pöydän korkeus on säädettävissä käyttäjän mukaan. Pientarvikkeille on pöydän vieressä Alex laatikosto. Leikkuupöydäksi valitsin Galant korkeussäädettävän pöydän. Pöytää käytetään muihinkin tilaa vaativiin töihin kuin leikkaukseen, joten helppo säädettävyys istuma- ja seisomatyön välillä on erittäin tarpeellinen ominaisuus. Pöydän pinta on tumma, koska se siten leikkaa hieman tilan valkoisuutta. Ompelupisteen yläpuolella seinässä on kaksi Aspvik liukuovikaappia kankaiden yms. säilytykseen ja kaappien alapintaan on kiinnitetty työvalaisimiksi samanlaiset Enston AVR17 loisteputkivalaisimet kuin lennokkityöpisteessä. Työtuolina on Volmar työtuoli verhoiltuna mustalla nahalla. Sovitustila on toteutettu huoneen kulmaan asennetuilla kokovartalopeileillä, jotka ovat saranoitu toisiinsa ja seinään, jolloin peilien keskinäistä kulmaa voi säätää ja keskimmäisen peilin taakse jäävä hukkatila voidaan käyttää pitkien kangasrullien pystysäilytystilana. Mikäli sovitustila eristetään muusta tilasta esim. verhoilla sinne kannattaa asentaa suunnattavat halogeenikohdevalot Beryll.Tämän harjoitustyön suunnitelmat on piirretty Vertexillä ja kuvista on jätetty tarkoituksella pois esim. kattoja ja muita kuvien selkeyttä haittaavia elementtejä. Suunnittelmasta puuttuu myös kaikki sähkövedot yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suodatetaan hieman jo näin aluksi, avataan jos kommentointi pysyy asiallisena ;)