perjantai 19. joulukuuta 2014

Pikkuista asunnon remontointia

Wanahat piirustukset näyttivät, että eteisestä on aikoinaan päässyt kulkemaan suoraan olohuoneeseen.
Nykyinen kulku olohuoneeseen ja keittiöön on hieman mutkikas.

Asiaa on mietitty ja pohdittu ja väännetty yms. Syksyllä tuli lyötyä rempalle alkupaukku, koska nykyinen kulkuaukko peitetään kaapilla, missä on pakastin jemmassa. No pakastin irtosi puoleen hintaan eräästä ruotsalaisesta kuusiokoloavaimiin erikoistuneesta kaupasta... Siitä se siis lähti liikkeelle. Nyt haettiin samaisesta kaupasta sopivia kuusiokoloavaimia, eli 60 leveä pakastimen kaappi ja viereen 40 siivouskomero. Tällä menee aukko nätisti umpeen.

Tähän siis tulee integroitu pakastin ja siivouskomero. Takana oleva tila jää eteiskomeroksi eli tämä keittiön puoleinen aukko menee umpeen. Jatkossa keittiöön kuljetaan olohuoneen kautta.

 Sama paikka eteisen suunnastaPolkuharmoonin kohdalle tulee siis aukko suoraan eteisestä


 Vanhat eteisen kaapit ovat siivouskomero ja tankokaappi. Taustalla näkyvän peilin tienoille tulee siis uudet narikat ja paremmin organisoitua säilytystilaa.
Näkymä ulko-ovesta. jatkossa tästä siis mennään suoraan olohuoneeseen...

 Piirustus oli paikkansa pitävä sieltä levyjen alta löytyi oviaukko. Oviaukossa on vielä vanhat oven pokatkin tallella

Vanhan pinkopahvin päällä oli lukuisia tapettikerroksia. Pitänee suorittaa pieniä argeologisia tutkimuskia, josko sieltä saisi hieman menneiden aikojen tapettimalleja näkyviin. Tuosta oviaukon ympäristöstä jätetään hirret näkyviin eteisen puolelle. Pienen tutkimuksen jälkeen saattaa eteisen lattiakin palautua alkuperäiseksi lautalattiaksi, koska kahden muovimaton, lastulevyn ja kuitulevyn alla näkyy wanha lautalattia. Huomen jatkuu aukon tekemisellä olohuoneeseen, mutta pitää ensin hakea rosvosahaan uusia teriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suodatetaan hieman jo näin aluksi, avataan jos kommentointi pysyy asiallisena ;)