torstai 7. tammikuuta 2016

Konetesti: Brother Innovis 1500D

Meille ajautui koekäyttöön avaruusalusta muistuttava kirjova ompelukone. Kone on hankittu nn-kouluun lähinä kirjontaominaisuuksien takia. Testattiin tässä koneen ompeluominaisuudet ja yritettiin saada tolkku koneen ohjelmistosta ja käytöstä yleisesti.

 :popper:

muutamia havaintoja:

+ ompelussa on ihan vänkää, kun ei tarvitse käyttää poljinta vaan kone aloittaa ja lopettaa ompelun napista
+ automaattiset vahvistustikit aloitukseen ja lopetukseen
+ automaattinen langankatkaisu
+ sähköinen paininjalannosto ja polviohjaus
+ pudotuspuola ja automaattinen langoitus
+ automaattisesti säätyvä langan kireys
+ kone soveltuu jalattoman käyttöön

- peruuttaminen kesken ompelun ilman päättelyä ja langankatkaisua mahdotonta, ellei ensin hoida ohjaustaulun kautta ko. toimintoja pois päältä.
- ompelunopeuden säätövipu on surkeassa paikassa
- ei kenelläkään ole tarvetta käyttää 50 erilaista napinläpeä tai tuhatta tikkiä ja koristeompeleita
- kone on valtava, mutta silti hempula ja vapaavarsi on jättimäisen kokoinen.
- koneen mukana tuli leikkuripaininjalka reunan ylihuolitteluun ja leikkaukseen, ei toimi sitten ollenkaan parempi jälki tulee perus siksakilla.
- kone on vain Win yhteensopiva
- kirjontaohjelmiston saa Mac versiona alkaen $599, sillä ei silti voi ohjata konetta, koska vain Win-yhteys. Macci ei löydä edes koneen mukana tullutta kortinlukijaa.
- kosketysnäyttö ei toimi sormella, pakko käyttää koneen puikkoa
- kaksi lankapidikettä, joihin ei kunnolla sovi pystymalliset kirjontalankarullat

Kokeiluompeluna oli housut jotka sai kasattua koneella. Välillä teki mieli heittää kone hemmettiin ja nostaa mekaaninen Pfaff pöydälle. Perinteinen tilanne: haluatko nopeasti vai tehdäänkö tietokoneella. Yläsyöttökoneeseen tottuneelle tämä kone oli tuskainen käyttää varsinkin paksumpien saumojen kanssa, veto ei vain riitä. Taskun reunan salpaompeleen tuloksena oli kauhea alasöttö lankaa. Pistolevy on kiinni ruuveilla, joten ensin piti välistä leikellä langat poikki, ennen kuin pääsi poistamaan lankasötön pistolevyn alta.

Kirjonnassa kone toimii odotuksien mukaan. Materiaalien kanssa pitää olla tarkkana ja tukimateriaaleja pitää käyttää reilusti. Koneen muutamia valmiskuvia tuli testailtua ja liian ohut kangas menee krunttuun ja värien kohdistus menee päin kuttua. Kirjonnan ohjaus näytössä on sekava ja jopa epäinformatiivinen ja -looginen. Kuvien käsittely ja tekeminen koneen omalla näytöllä on käytännössä mahdotonta. Ehkäpä kuvien käsittely onnistuu tietokoneella, mutta vain win-ohjelmisto.

Yhteenveto koneesta:

Kirjontaan soveltuva kone, joka on tehty kirjonnan ehdoilla.
Ompeluun vain erityistapauksessa - jalattomalle käyttäjälle.Merkin kotikoneet olen jo aiemmin todennut köppäsiksi kötöstyksiksi, tämä kone ei muuttanut käsitystäni –ei jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suodatetaan hieman jo näin aluksi, avataan jos kommentointi pysyy asiallisena ;)