tiistai 25. tammikuuta 2011

Tarvekaluja


Tee tarpeeseen, käytä jämäpaloja kaapista. Muutama tuote tässä tullut tehtyä.

Keilapallon kantopussi?

 

Laskettelukypärän kantopussi materiaalina enstex. Kypärän sisään menee mukavasti lasit, pipa ja hanskat


Tää on kyl paljo hienompi ja paremmin tehty, mut tekijä onkin käsityötieteen pääaineopiskelija, kun mä olen vaan tällänen harrastelija käsityökasvatuksen opiskelija. Samoilla kaavoilla tehty kuitenkin molemmat. Kiitoksia vain kaavantekijälle.


Suojapussi laseille materiaalina Rikoo.


No mistäs moinen innostus tehdä suojapusseja lasketteluvehkeille? No tuli ostettua kypärä ja siinä ei tullut suojapussia mukana. Kaapista löytyi yhdet vanhat käyttökelposet lasit, muttei niissä ollut suojapussia. Ai miksikö tollasia varusteita? Pikkupoikana aktiivisesti tahkosin lähes päivittäin Hervannan alppihiihtokeskuksen hirmuista rinnettä. Kotoa oli monot jalassa kävelymatka bussipysäkille ja bussin päättäri oli käytännössä Hervannan alppihiihtokeskuksessa. Kausikortin hinta tuli käytettyä melkoisen hyvin. Niihin aikoihin Horhassakin oli  vielä alppihiihtokeskus ja Mustavuori tuli koluttua monta monituista kertaa. Itseasiassa Mustavuoreen menevän bussin pysäkki oli lähempänä, mutta matka-aika oli tuplat. Viimeinen kausikorttikin tuolta arkistoista pompsahti esiin:


Tuon kauden jälkeen skimbailut jäi enemmän tai vähemmän latenssiin. Olisi pitänyt ostaa uudet sukset ja muutettiin kauas keskustan ulkopuolelle. Siinä sitten tuli kaikkia tärkeämpiä harrastuksia; ringissä räkimistä, mopon trimmausta ynnä muuta. Viimeisen kerran olen ollut rinteessä itsenäisyyspäivänä -93. Muistan sen siitä, kun olin juuri saanut 80-lätkän pois autosta ja ekan kerran laillisesti sain ajaa sataa Kangasalan moottoriliikennetiellä matkalla Sappeeseen. 

18 vuotta sitten vierähti väliä edellisestä laskettelureissusta.

Nyt käytiin kokeilemassa telemarkkia ja tunnin opetuksen jälkeen jäätiin vielä pariksi tunniksi tahkoamaan Ruosniemen alppihiihtokeskuksen hurjia off-pisteitä ja koskemattomia puuterikenttiä.

Se oli koukkuun jääminen kerrasta...

Konrad sedältä on tulossa paketissa sukset, monot ja siteet... Kypärän ja lasit löysin Raumalta. Kypärän hinta oli Pyörä-Nurmen hyllyssä lasien verran halvempi kuin Turun kaupoissa

http://www.rei.com/skuimage/758767/220http://www.garmont.com/ski/image.php/_files/immagini/1fcdtp_1277223071.jpg?resize(700x700) 

http://www.rottefella.no/resized/950430cobra.r8.large.jpg


Saas nähdä mitä tästä seuraa... Seuraavaksi vissiin tehdään tässä taloudessa norjalaispaitoja, sarkahousuja nahkaisilla perspaikoilla ja Telemarkin kolttuja...Edit 25.1

Paketti on lähteny tänää hipsimään Saksasta Suomeen \o/

Täytyy kyl tähän tuumata, että talouteen tulee vielä vähän komeemmatkin sukset:

2 kommenttia:

  1. Voi video mitä kaikkee sulla on tallessa! ;) No mutta siis joo tuollainen pussukka kypärälle tai siis kahdelle olis kans tehtävä, mut en mää noin hienoja osaa tehrä! aattelin ihan vaan pussukat väsätä, kunhan saan aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Arvaa miksi meillä kaikki paikat pursuilee kaikesta vanhasta kamasta?


    Pussi on neljästä palasesta ja kahvaan tietenkin menee kaksi palaa. Onnistuu ihan helposti sultakin tuommoisen teko. Olihan sulla onpelukone?

    VastaaPoista

Suodatetaan hieman jo näin aluksi, avataan jos kommentointi pysyy asiallisena ;)